På vift med ben som bär!

(null)

Snart är det 13 veckor sedan jag opererade mig. För ca 12 dagar se bestämde jag mig för att slänga kryckorna. Jag har haft svårt att släppa dem utomhus, men då var jag redo. Då hade det gått 11 veckor. Den senaset veckan känns som kroppen gjort ett stort kliv framåt. Jag äter fortfarande smärtstillande morgon och kväll och oftast en tablett på dagen. Men mer än så behövs inte. 
När jag går utan kryckor så skulle jag skatta mig ligga mellan 2-3 på VAS. 

Jag åkte till Italien för fem veckor sedan. Packade ihop både ungar och katterna. Det blev ännu en flygresa att minnas. Men i det stora hela så gick det bra. 

Jag tror jag följer en ganska traditionsenlig utveckling och upplever sedan några dagar tillbaka en ökad smärta. Jag skulle nästan likna det vid pre op vissa dagar. 
Men jag försöker ha i åtanken att de allra flesta upplever den här typen av "bakslag" just runt 12 veckor. 

Jag skulle nog säga att jag kan röra mig helt obehindrat nu. Om än med viss reservation. Jag går inte så långa sträckor, men det blir ändå lite upp och ner i de små gränderna här i byn. 
Stranden går bra, dock simmar jag inte så mycket för jag har fått för mig att det inte är bra att "sära på benen" (det var ju så det hela började :-)..) 

Rädslan att "förstöra" något efter operationen är helt försvunnen och strax börjar fokuset på att börja bygga upp kroppen igen. I september har jag mitt första återbesök hos Dr Andreas och vi kommer då att bestämma om vi även ska operera höger sida eller inte. Det är då även dags att starta med sjukgymnastik. Detta efter rekommendation av fysioterapeut på St Görans. 

Än så länge tror jag på värmen och vilans heliga kraft. Jag började jobba 25% efter 6 veckors full sjukskrivning. Det var kanske lite tidigt, främst mentalt, men det har i det stora hela gått bra. 

Så för att sammanfatta dagsformen så känner jag mig starkare och starkare, men med en ökad smärtbild, både när det gäller skelettsmärtan samt den muskulära/inflammations smärtan. (Vas 4-5). Men jag är övertygad om att den är övergående. 

Ett år - förökar jag intala mig själv. Ett år innan jag är återställd!

Fram till dess gör jag det jag är bäst på, hänger i solen! 
(null)

Kategori: Allmänt
Taggar: #IFuse #summer #sol #bad #hav #utankryckor #italien